Word lid

De bieb maakt je rijker!

Onze dienstverlening is fysiek en digitaal, regionaal en landelijk, informatief en recreatief. Kortom: In de bibliotheek gaat een wereld voor je open! Word dus lid van SCHUNCK Bibliotheek Heerlen en ontdek welke voordelen een biebabonnement heeft. 

Overal in Parkstad lenen en inleveren


Met je pas leen je in alle 4 vestigingen van SCHUNCK Bibliotheek Heerlen (Glaspaleis, Heerlerbaan, Heerlerheide en Hoensbroek) en kun je ook terecht bij alle bibliotheken in de regio Parkstad (Brunssum, Nuth, Kerkrade, Landgraaf). Wat je overal leent mag je ook overal terugbrengen. Leen je dus boeken in Kerkrade dan kun je deze weer inleveren in bijvoorbeeld Heerlerbaan. Lekker handig, toch?

Reserveren in het hele land


Is een titel in de regionale collectie niet aanwezig? De bibliotheken uit heel Nederland werken nauw met elkaar samen waardoor wij titels kunnen aanvragen bij alle bibliotheken in het land. Zodoende is de titel waarnaar jij op zoek bent in bijna alle gevallen verkrijgbaar!

Toegang tot fysieke en digitale collecties


Naast onze fysieke collectie heb je ook toegang tot diverse landelijke bibliotheekdiensten zoals e-books, luisterboeken en de muziek- en filmcollectie van Muziekweb en Filmbieb. Ook hebben wij diverse apps waarmee je al je bibliotheekzaken snel en eenvoudig regelt. 

 

Gratis tot 18 jaar


Wist je dat het bibliotheekabonnement gratis is voor jongeren tot 18 jaar? En dat (voor)lezen op jonge leeftijd zeer bevordelijk is voor de ontwikkeling van kinderen? Zo bevordert (voor)lezen de sociale ontwikkeling van kinderen, vergroot het de woordenschat en de algehele taalvaardigheid én stimuleert het de fantasie van kinderen. Met (voor)lezen kun je dan ook niet vroeg genoeg beginnen!

Kom dus langs voor een gratis jeugdabonnement. Het inschrijven duurt slechts 2 minuutjes. Je krijgt direct een pasje mee waarmee je meteen kunt lenen!

 

Gemeente-abonnement cadeau voor 65+ inwoners van de gemeente Heerlen

 

Valt u in de leeftijdscategorie 65+ en bent u woonachting in de gemeente Heerlen? Dan krijgt u van de gemeente Heerlen het bibliotheekabonnement cadeau. Met het zogeheten Gemeente-abonnement leent u drie weken lang gratis boeken en luisterboeken en heeft u toegang tot de diensten van de Online Bibliotheek. Op vertoon van een ID met afgifte-locatie Heerlen kunt u zich bij de balie van een van onze vestigingen inschrijven. 

 

Wat heb ik nodig?Bij inschrijving vragen wij om een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs,identiteitsbewijs). Kinderen tot en met 13 jaar dienen een door een wettelijke vertegenwoordiger ondertekend inschrijfformulier te overhandigen, of de wettelijke vertegenwoordiger legitimeert zich bij de inschrijving van de jeugdige.

Voor meer informatie attenderen wij u graag op onze leveringsvoorwaarden.