Koken met Letters

Vrijdag 8 november 2024, van 11:00 tot 13:00 | Elke week | SCHUNCK Glaspaleis

Kosten: Gratis (wel aanmelden s.v.p.)

A van Appeltaart. B van Bloemkool. C van Chocolademelk. D van... Dro... Wil je ook de Nederlandse taal leren op een gezellige en laagdrempelige manier?

Tijdens 'Koken met Letters' leer je eenvoudige teksten te lezen en begrijpen. De Nederlandse cultuur komt aan bod, maar ook lekkere gerechten, leuke hobby's en jouw eigen verhaal komen aan bod. Een leuke en gezellige manier om te leren.

We oefenen de Nederlandse taal met gerechten uit andere landen en Nederland. De Nederlandse cultuur komt ook aan bod. We praten over feestdagen, speciale gebeurtenissen, tradities en verkennen verschillende plaatsen in Nederland.

Voor wie

'Koken met letters' is bedoeld voor mensen met een migratieachtergrond die de Nederlandse taal iets beter willen leren begrijpen en het leuk vinden om een culinaire twist aan het leren te geven!

Wat leren we

'Koken met letters' is een eerste kennismaking met de Nederlandse taal en de gebruiken in de Nederlandse maatschappij en cultuur. Daarnaast werken we via het 'Kook alfabet' actief aan de basisvorming:

  • Basis taalvaardigheid
  • Basis spreekvaardigheid
  • Basis begrijpend lezen

Ken je de basis al? Bekijk dan de vervolgcursus 'Typisch Nederlands'.

 

Waar en wanneer

SCHUNCK Glaspaleis - Vrijdagen van 11:00 tot 13:00 uur. Met uitzondering van de schoolvakanties.

 

Meer informatie en aanmelden

Neem contact op via taalhuis@schunck.nl

 

Taalhuis

'Koken met Letters' is onderdeel van het Taalhuis. Dé plek in de bieb waar je je taal en digitale vaardigheden kunt verbeteren. Heb jij moeite met de Nederlandse taal? En zou je het graag beter willen leren? Dan kun je terecht in het SCHUNCK Taalhuis. Voor hulp bij taal én digitaal! Kijk hier voor meer informatie.